Grzanki pasują do wszystkiego, a jesienne, kremowe zupy zawsze podajemy z tym chrupiącym dodatkiem. Teraz możesz przygotować wyjątkowe grzanki, bo w wersji z ziołowym masłem. Wystarczy Masło ekstra wiejskie Rolmlecz, kilka dodatków i tę
Będziesz potrzebować:
Masło wyjmij wcześniej z lodówki, aby osiągnęło temperaturę pokojową. Bagietkę pokrój na małe kromki i ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzej do 200℃.
Masło przełóż do miseczki, dodaj przyprawy i mieszaj intensywnie. Jeśli zdecydujesz się użyć świeżego czosnku, to ząbki obierz, przepuść przez praskę i połącz z masłem.
Kromki posmaruj przygotowanym masłem ziołowym i włóż na środkową półkę piekarnika (z funkcją pieczenia góra-dół) na ok. 8-10 min., aż grzanki staną się rumiane. Na ostatnią minutę możesz przenieść blaszkę na najwyższy poziom, ale trzeba pilnować, żeby grzanki się nie przypaliły.
Wyjmij z piekarnika i gotowe!
Nasza rada: Pozostałe masło możesz dekoracyjnie uformować za pomocą dwóch łyżek. Dodatkowo będzie świetnie smakowało ze świeżym szczypiorkiem lub – dla fanów pikantniejszego smaku – z płatkami chili.