Mleko wlewamy do garnka (najlepiej takiego z grubym dnem). Podgrzewamy, aż będzie bardzo gorące, ale nie doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszamy ogień i dodajemy pozostałe składniki, mieszamy, zdejmujemy z ognia i przelewamy do kubka. Na końcu dodajemy miód i mieszamy aż do rozpuszczenia.
Nasza rada: Najlepiej jest pić “złote mleko” gorące, zaraz po przygotowaniu.
Poza tym warto wiedzieć, że bakterie fermentacji mlekowej przyczyniają się do przyswajania składników odżywczych, a także uczestniczą w syntezie witamin oraz zwalczaniu niepożądanej mikroflory w jelitach.
Jego sekret tkwi w najwyższej jakości świeżym mleku. I to właśnie nasze mleko jest podstawą całej rodziny produktów Rolmlecz sygnowanych legendarną krówką. Z dumą chwalimy się tym, co mamy najlepsze z mleka!
Mleko od krów pasących się w najczystszych regionach Polski to sekret smaku i prostego składu naszych produktów. A przekazywane z pokolenia na pokolenie tradycje mleczarskie sprawiają,
że nasze produkty od lat pozostają niezmiennie pyszne.