Poranki bywają coraz chłodniejsze, warto więc zadbać o pożywne i rozgrzewające śniadanie, które da nam energię. Dzielimy się więc z Wami przepisem na cynamonową owsiankę z sezonowymi owocami (na ciepło!), a od naszych mleczarzy.
Gruszkę i jabłko obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój owoce w kostkę. Wsyp je do garnka, dodaj cukier, cynamon i mieszając trzymaj na małym ogniu, aż owoce zmiękną i staną się aromatyczne.
Do drugiego garnka (najlepiej z grubym dnem) wlej mleko i podgrzej na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, żeby się nie przypaliło. Wsyp płatki owsiane i podgrzewaj mieszając, aż płatki staną się miękkie.
Tak przygotowaną owsiankę wyłóż do ulubionej miseczki, na wierzchu ułóż owoce.
Nasza rada: Możesz przygotować większą porcję i po wystygnięciu trzymać w lodówce. Na drugi dzień wystarczy podgrzać owsiankę w mikrofali lub w garnku, dolewając odrobinę wody, aby się nie przypaliła.